Over ons

Medicatiebewaking 

Voordat wij een geneesmiddel afleveren wordt per computer een aantal controles uitgevoerd. Er vindt controle plaats van de juiste dosering en het gebruik van het voorgeschreven middel. Ook wordt gekeken of er geen wisselwerking optreedt tussen de verschillende medicijnen die u gebruikt. Tot slot controleren wij aan de hand van de aan ons verstrekte gegevens of bepaalde medicatie ongewenst is (contra-indicaties). Bijvoorbeeld bij diabetes, zwangerschap, cara, allergie etc. 

Privacy

Uw gegevens worden in de computer bewaard en hier wordt zeer zorgvuldig mee omgegeaan. Deze gegevens zijn alleen ter inzage voor bevoegd personeel van de apotheek en uzelf. De behandelend arts kan ten behoeve van het middel, informatie opvragen. 

Persoonlijk advies 

Het is onze taak om u van persoonlijk advies te voorzien. Als u met iemand wil praten over uw geneesmiddelgebruik bent u altijd welkom (met of zonder afspraak) in de apotheek. Ook kunt u telefonisch terecht met uw vragen. 

Zelfzorgmiddelen 

U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment vrij verkrijgbare geneesmiddelen en zelfzorgmiddelen. Vraag gerust om een advies op maat. Wij controleren, indien nodig, ook uw zelfzorgmiddel samen met de aan u op recept verstrekte medicatie. 

Klachten of problemen 

Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht u onverhoopt toch klachten of problemen hebben, neem dan contact op met de apotheek. 

Vernietiging oude medicijnen 

Via een verwerkingsbedrijf zorgen wij ervoor dat uw oude en overtollige medicijnen op een verantwoorde manier worden vernietigd. Lever ze in bij de apotheek. Voor spuiten en naalden zijn gratis containers beschikbaar. Alleen in deze containers aangeboden spuiten en naalden nemen wij ter vernietiging terug. 

Openingstijden en dienstregeling 

Onze openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur. Buiten onze openingstijden, in het weekend en op feestdagen, kunt u uitsluitend voor spoedrecepten terecht bij de Dienstapotheek, Maelsonstraat 3 te Hoorn. Telefoonnummer: 0229-208001. 

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Bij vragen kunt u natuurlijk altijd de apotheek bellen. 

Uw apotheker

Mw drs JD van Ommeren